8 aylık bebek gelişimi
8 aylık bebek neler yapabilir ?
* 8 aylık bebek artık duygularını daha net şekilde açığa vurmaktadır. Artık ağlamadan isteklerini belirtmek yerine ses ve hareketler ile isteğini belirtir. Susadığı zaman veya acıktığı zaman bardağı ve hazırlanmış yemek masası gördüğü zaman heyecanlanır, hareketlenir.
* Anne sütü ile beslenmeye devam eden bebekler günlük enerjisinin yarısını anne sütünden karşılamaktadır. Bu aydaki bebekleri beslerken sebze çorbası, beyaz etli balık, iyi pişmiş tavuk, haftada 1-2 gün yarım yumurta ile besleyebilirsiniz.
* Kendi kendine oturur. Oyuncaklarını oynarken onları tanımaya çalışır. Hatta eline geçirdiği nesneleri yere çarparak ses çıkarıp çıkarmadığını yada ne olduğunu anlayabilmek için ağzına götürdüğünü sıkça görürsünüz.
* Yatarken tek başına kalkarak oturma pozisyonuna geçebilir.
* Artık gördüğü her şeyi daha iyi taklit ettiğini fark edersiniz.
* Çevresinden duyduğu seslere doğru yönelir. Çıkardığı sesler arttığından yavaş yavaş hecelemeye başlar. Basit sesler ile hareketleri taklit eder. Kimse ona ilgi göstermez ise çığlık atarak ilgi çeker. Gözlerinin rengi netleşir.
* Parmaklarını ve ellerini daha iyi kullanır. Eli ile nesneleri itmeyi yada köşe bucak her yeri karıştırırken elini iyi kullanır.
* Desteksiz rahatlıkla oturabilir. Emeklemeyi iyi yapar emekleyerek merdiven çıkabilir. Duvara, eşyalara tutunarak ayağa kalkmaya çalışır. Koltuk altlarından desteklerseniz 1-2 adım atabilir. Yürüteç kullanarak yürümesi için kendine güven sağlayabilirsiniz. Doktorunuzun önerisine göre ayakkabı kullanmaya başlayabilirsiniz.
* Bebeğiniz hareketlendiği için evinizde bulunan sivri tehlikeli eşyalar ile elektrik prizlerine önlem alama zamanınız gelmiştir.
* Bu ayda bebeğiniz gece uyurken aniden ağlayarak uyanır tekrar uykuya dalabildiği gibi ağlamaya devam edebilir. Bu durum bebeklerde sık rastlanan bir durumdur.
8 aylık bebek aşı takvimi
Bu ay da bebeğinize yapılacak her hangi bir aşı bulunmuy